Hopp til innholdet
Forrige artikkel
Leser nå:
5 tips for å nå dine treningsmål i en travel hverdag
Neste artikkel

5 tips for å nå dine treningsmål i en travel hverdag

Lesetid: 5 min

Du ønsker å bli sunnere og være den beste versjonen av deg selv, men du føler ikke at du har tiden det "krever" for å være konsekvent og få det gjort. Så mange føler det slik.

Tiden går så fort at hvis du blunker for lenge, føles det som om enda en time har passert. Det er som å løpe mot en rigget klokke. Enten det er jobb, hendelser, familie, venner eller forhold som tar opp mesteparten av dagen, føler mange av oss at vi har null tid for oss selv.

MEN, er vi virkelig for opptatte? Er det virkelig ingen tid igjen til å puste, strekke på seg, bevege seg og gi kroppene våre den oppmerksomheten den virkelig lengter etter og fortjener?

Vi har satt sammen en rask sjekkliste over må-gjøre ting som vil hjelpe deg med å håndtere tiden din og hjelpe deg med å nå dine treningsmål selv om du er "for opptatt".


Gjør en tidsrevisjon


Å være opptatt betyr ikke alltid å være produktiv. Faktisk bruker så mange av oss uttrykket "jeg er så opptatt" på en så automatisert måte at det lurer hjernen vår til å blokkere ut all fritid vi måtte ha.

Så det første på sjekklisten din er å vite hva det er som tar opp mesteparten av tiden din. Oftere enn ikke, er det flere tidslekkasjer i løpet av dagen på grunn av dårlig tidsstyring og ikke vite hva din neste oppgave eller aktivitet er.

En tidsrevisjon vil identifisere hvor tiden din blir brukt, hjelpe deg med å nå målene dine og forbedre produktiviteten din.



Hvordan utføre en tidsrevisjon:

Definer tidsperioden for revisjonen din (f.eks. 1 uke, 2 uker, 1 måned). Vi foreslår å revidere en typisk uke av tiden din, spore hver dag.
Kategoriser oppgavene dine og spor dem med intervaller.
Kategoriser de mest vanlige oppgavene du gjør daglig (f.eks. samfunn, arbeid, e-poster, møter, lunsj, trening, diverse). Sett et intervall (f.eks. 15min, 30min eller 60min), og ved slutten av hvert intervall, noter ned hva du gjorde og hvor mange minutter du brukte på det.
Oppsummer, analyser og prioriter.
Ved slutten av hver dag, noter hvilken kategori som tok mest tid, samt hvor mange minutter som ble brukt på uplanlagte aktiviteter.

Ved slutten av uken bør du ha nok data til å se hvor mesteparten av tiden din går og om du har noen tidslekkasjer.

Når du har analysert tidsrevisjonen din, må du opprette faste tidsblokker for dine daglige oppgaver og aktiviteter. Dette vil hjelpe deg med å prioritere og revurdere hvor du bør bruke energien din. Det vil også gi deg et godt anslag på hvor mye fritid du faktisk har tilgjengelig.



Sett et SMART treningsmål

SMART-mål hjelper til med å gi klarhet, fokus og retning som kreves for å få mest mulig ut av innsatsen din. De motiverer også og forbereder deg mentalt for eventuelle utfordringer du måtte møte.

Hvordan sette SMART-mål:
S - Spesifikt
Vær spesifikk med hvordan du beskriver treningsmålet ditt. For eksempel, 'Jeg ønsker å miste 4 kilo denne måneden'

M - Målbart
Når du har spesifisert målet ditt, er neste trinn å definere hvordan du vil måle fremgangen din. Så, for å gjøre målet om å 'miste 4 kilo denne måneden' målbart, kan du gjøre målet: 'Jeg ønsker å miste 1 kilo hver uke de neste 4 ukene'

A - Oppnåelig
Nå som du har et målbart mål, er neste trinn å sørge for at det er oppnåelig. For eksempel:

'Jeg ønsker å miste 1 kilo i uken, og jeg kan oppnå dette ved å spore og redusere mitt daglige kaloriinntak og trene med moderat til høy intensitet 5x per uke.' Dette gir deg nå klarhet i hvordan du til slutt vil oppnå vekttapet på 1 kilo i uken.

R - Relevant
Når et mål er relevant, relaterer det direkte til deg og din livsstil. I dette tilfellet forbedrer vekttap din generelle form, selvtillit og mentale og fysiske helse.

T - Tidsbestemt
Å sette frister for målet/målene dine hjelper til å skape en følelse av hastverk og spenning. Det vil også hjelpe deg med å spore fremgangen din mer effektivt og gjøre justeringer underveis.



Fokuser på Resultater

Når det kommer til trening, er det ikke én måte å nå målene dine på. Mengden informasjon der ute kan være forvirrende, noe som gjør det vanskelig å forstå hvor du skal starte og hvor du skal forbli.

Men ved å fokusere mer på resultater enn på prosessen, får du klarhet, minimerer distraksjoner og forblir konsekvent lenge nok til å se et gjennombrudd. Alt dette danner kraftig motivasjon!



Hvordan fokusere på resultatene dine:

Feire de små seirene (f.eks. fullføre treningsøktene dine). Spor treningsøktene dine og noter fremgangen din


Identifiser dine svakeste områder og jobb med dem

Måltidsforberedelser
Gode spisevaner og matstyring er essensielt for å nå dine treningsmål. Måltidsforberedelser sparer deg ikke bare for tid, energi og penger, men gir deg også et klart bilde av hvordan spisevanene dine er. Dette hjelper deg med å eliminere dårlige matvalg og gjør det enklere for deg å ta bevisste valg som å prioritere protein, grønnsaker og fiber, samt å skape en regelmessig spiserutine.

Hvordan forberede måltider:
Lag en måltidsplan
Hvis du er ny til måltidsforberedelser, start med en grunnleggende plan som inkluderer alle makronæringsstoffer (karbohydrater, protein og fett). Identifiser dine go-to matvarer i hver makrogruppe og lag 1-2 go-to måltider for hvert tidspunkt på dagen (f.eks. frokost, lunsj, middag).


Bestem din matlagingsmetode
Det er flere måter å forberede måltider på. Den beste metoden vil være den som fungerer med timeplanen din.


Batch Cooking & Frysing – lag større mengder av et måltid og frys for å bli porsjonert ut på et senere tidspunkt.


Individuelt Porsjonerte Måltider – lag komplette måltider og porsjoner dem i separate beholdere for uken.


Klar-til-å-lage ingredienser – hvis du foretrekker å lage måltidene dine før du spiser, sparer det deg tid å ha ingrediensene porsjonert og satt til side (f.eks. hakket grønnsaker, forhåndsmålt ris) og gjør det enklere for deg å holde måltidene interessante, skulle du ønske å bytte ut noen ingredienser.


Bruk Morgenstundene
Morgenen er en av de enkleste delene av dagen å utvikle konsistens. Dette er fordi du er uthvilt, minst sannsynlig å bli avbrutt, og du har muligheten til å sette tonen for dagen.

Skap en oppmerksom morgenrutine som gir deg minst 30-60 minutter med ledig tid til å jobbe med dine treningsmål.

Hvis du trenger hjelp til å utvikle rutinen din, les denne artikkelen vi har skrevet som skisserer 8 trinn for den BESTE morgenrutinen.



Avsluttende Melding

Det er så lett å ta tiden for gitt og bruke den uforsiktig. Mye av dette skyldes arbeidskulturen om at 'å være opptatt = å være produktiv = å oppnå en form for suksess'. Sannheten er, å være opptatt betyr ikke at du er produktiv.

Bruk tipsene nevnt ovenfor for å ta kontroll over tiden din, øke produktiviteten din og forbedre sjansene dine for å nå alle målene du setter deg, enten det er relatert til livet, trening, økonomi eller forhold.

Til neste innlegg.

Ha en flott dag videre folkens!

Handlevogn

Lukk

Handlevognen din er tom.

Begynn å handle

Velg alternativer

Lukk